JAK VYDRŽET BLOGOVAT?

by - září 27, 2017

Zdravím všechny blogerky a blogery,

dnešní článek bude zaměřený na blogování, protože už dlouho pátrám, jak vydržet blogovat. Určitě znáte ten pocit, kdy chcete psát do aleluja, sršíte nápady a jste schopni vydat 5 článků denně nebo naopak jste úplně bez nápadu a když náhodou dostanete nápad, vyhledáte si všechen materiál a informace, zjistíte, že tenhle článek je nezajímavý, okoukaný nebo ho už někdo vydal. Přesně tyhle pocity se střídají i u mě.

Dlouho jsem hledala nějaký způsob, jak vydržet blogovat, až jsem přišla na to, že je hrozně jednoduché a je to hlavně o trpělivosti.


Začneme hezky od začátku: Znáte to, máte chuť založit si blog a sršíte nápady, co budete psát. Všechno začíná od názvu a zaměření blogu (článek již brzy), od toho se odvíjí články a nápady, jenže někdy nápady dojdou a vy nechcete přestat, ale o čem psát a nevzdávat to?

Důležité je, umět si věci a blog organizovat! Proto je rozhodně plus, když máte u ruky nějaký notes nebo diář, kam si píšete nápady na články, přibližnou osnovu a kdy by měl článek asi vyjít. Můžete mít jeden den tisíce nápadů, takže si je všechny hned zapište, protože další měsíc můžete být bez nápadu, potom snadno využijete váš notes s nápady, které můžou postupem času prořídnout, protože některé články by nemusely být zajímavé. Tím, že si články naplánujete třeba na měsíc dopředu a napíšete si to do kalendáře, Vás donutí ty články napsat a vydat.


Někteří sázejí na pravidelné a opakující se články, např. měsíční nákupy, oblíbené věci za měsíc, shrnutí měsíce, nedělní povídání, atd ... Tyhle články vycházejí pravidelně každý měsíc, týden nebo každou neděli, takže pořád máte alespoň jednou v měsíci téma na článek. 

Co se týče pravidelnosti článků, tak i když si v jeden den napíšu třeba 3 články, vydávám je postupně, ne hned! Já to mám nastavené tak, že vydávám článek vždycky o víkend, takže jednou týdně, a o prázdniny i 2x týdně, samozřejmě když jsou nápady. Krásně to stíhám a zároveň udržuji nějakou aktivitu na blogu.


Postupem času vás při blogování budou držet vaši čtenáři, pro které budete chtít psát a přinášet jim zase a zase něco nového, ale na začátku je to poměrně těžké, jelikož nemáte skoro žádnou odezvu. Nelamte si hned hlavu, dopadne to dobře!

Je dobré si najít i čas pro sebe a chvíli relaxovat, takže si pusťte film a zavrtejte se do deky. Nebo si udělejte "kosmetický den" a celý den se nechte hýčkat nebo prostě odpočívejte. Vyčistěte si pamět!


Všechno je především o trpělivosti a vytrvalosti, žádná chyba nebo špatný komentář Vás nesmí donutit skončit, protože když Vás to baví, tak vydržíte. 

Já osobně se s problémem "jak vydržet blogovat" dlouho trápila, proto jsem sem rozhodla napsat tenhle článek, a třeba Vám poradit nebo Vás inspirovat. Možná patříte mezi blogery, kteří tenhle problém nemají, ale přesto jste rozklikli tenhle článek, takže doufám, že Vám byl alespoň trochu přínosný.

Do komentářů mi napište, jak dokážete vydržet blogovat a co děláte, když Vám dojdou nápady?

MOHLO BY SE TI LÍBIT

0 komentářů